29 Mayıs 2015 Cuma

Pera Film'den Yeni Bir Seçki: İngiliz Sinemasında Cinsiyet ve Kimlik


Pera Film, sezon kapanışını “Grayson Perry: Küçük Farklılıklar” sergisi kapsamında düzenlediği Tam Benlik: İngiliz Sinemasında Cinsiyet ve Kimlik temalı filmlerin gösterimleri ile yapıyor. 27 Mayıs Çarşamba günü başlayacak olan gösterimler izleyiciyi cinsiyet, kimlik ve deneyimlere odaklanan özgün hikayeler arasında bir yolculuğa çıkarıyor.

Pera Film’in “Grayson Perry: Küçük Farklılıklar” sergisi kapsamında düzenlediği “Tam Benlik: İngiliz Sinemasında Cinsiyet ve Kimlik”  programı Pera Müzesi’nde 27 Mayıs’ta başlıyor. 28 Haziran’a kadar devam edecek programda toplumsal cinsiyet, kimlik ve farklı kişisel deneyimlerden oluşan hikayeleri konu alan 10 film gösterilecek.

“Tam Benlik: İngiliz Sinemasında Cinsiyet ve Kimlik” programı, 27 Mayıs Çarşamba günü saat 17:00’de İngiliz yönetmen Neil Crombie’nin “En İncesinden Bir Zevkle” adlı belgesel filmi ile başlıyor. Üç ayrı bölümden oluşan filmde Grayson Perry anlatıcı ve oyuncu olarak rol alıyor. Perry filmde, “İnsanlar satın aldıkları şeyleri niye tercih eder?”, “Niye belli bir şekilde giyinirler?” ve “Bu tercihleri yaparken kendileri hakkında ne söylemeye çalışırlar” sorularına yanıt arıyor.


İngiliz sinemasından farklı yönetmenlerin filmlerinin yer aldığı programda ayrıca Neil Crombie’nin “Grayson Perry: Kimsin Sen?”, Julian Jarrold’un “Müstehcen Çizmeler”, Geoffrey Sax’ın “Kadife Dokunuşlar”, Neil Jordan’ın “Plüton’da Kahvaltı”, Peter Strickland’ın “Burgundy Dükü”, Hong Khaou’nun “Sevgilinin Ardından”, Andrew Haigh’ın “Hafta Sonu”, Steve McQueen’in “Utanç”, Dan Murdoch’ın “Genç Trans Güzellik Kraliçesi”, Kim Longinotto ve Jano Williams’ın “Rüya Kızları” ve “Şinjukulu Erkekler” adlı filmleri ile “Maskeli Leydi” filminin, 1945’te Leslie Arliss, 1983’te de Michael Winner tarafından çekilmiş iki ayrı versiyonu da gösterilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.