7 Aralık 2015 Pazartesi

Akbank Sanat'ta Sinema Atölyesi


Barış Saydam’ın eğitmenliğinde her hafta sinema tarihine yön vermiş, her biri bugün “usta” olarak kabul edilen auteur yönetmenler ve filmleri Akbank Sanat’ta ele alınıyor.

10 Aralık Perşembe 18.30-20.30 Alfred Hitchcock 

Gerilim sinemasının en önemli yönetmeni olarak kabul edilen Alfred Hitchcock’un sineması hangi dönemlere ayrılır, her dönemde baskın tema ve biçimsel özellikler nelerdir, Hitchcockyen gerilim nasıl oluşturulur… Bu ve buna benzer sorular peşinden gidilerek, Hitchcock sinemasını yakından tanıyacağız.

11 Aralık Cuma 18.30-20.30 Luis Bunuel 

Hem gerçeküstücülüğün hem de politik sinemanın önemli figürlerinden biri Luis Bunuel. Yönetmenin sinemasının belirgin dönemleri, baskın temaları, gerçeküstücülük ve Freud’la ilişkisi, rüya ve gerçeklik arasında kurduğu ince çizgi…

18 Aralık Cuma 18.30-20.30 Ingmar Bergman 

Sinemayı içsel bir sorgulama sürecine dönüştüren ve sinemaya felsefi bir derinlik katan Ingmar Bergman… Yönetmenin çocukluğundan, tiyatroyla olan ilişkisine, sinemasındaki metafizik unsurlara, Tanrı’yı ve inancı sorgulayışına dek Bergman sinemasının derinliklerinde felsefi bir yolculuğa çıkıyoruz.

24 Aralık Perşembe Andrei Tarkovski 

Kendine has ve benzersiz bir sanatçı… Andrei Tarkovski’nin sinemasında temel izlekler nelerdir, filmleri nasıl okunmalıdır, filmlerini bu kadar etkileyici kılan unsurlar nelerdir… Tarkovski filmleriyle birlikte düşünmeye, sorgulamaya ve şiirle sinemanın büyüsüne kapılmaya hazır.

Not: Katılmcı sayısı 75 kişi ile sınırlıdır. Ücretsiz etkinliklerimizde etkinlik saatinden bir saat önce davetiye dağıtılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.